Evernote

evernoteEvernote is een digitaal notitieboek dat je op iedere computer, tablet of smartphone kunt gebruiken. Aan de notities die je maakt kun je bijlagen toevoegen. Bijvoorbeeld documenten, maar ook websites, mailtjes, tweets, foto’s en geluidsopnames.

Dankzij de synchronisatie tussen al je apparaten heb je je notities altijd en overal bij de hand. Evernote heeft een sterke zoekfunctie.

Met de Web Clipper bewaar je webpagina’s direct vanuit je browser. Deze blijft altijd toegankelijk. Ook als de website een nieuwe indeling krijgt of wordt verwijderd.

Evernote in het onderwijs – didactische toepassingen
  • Evernote kan in het onderwijs gebruikt worden om notities, foto’s, e.d. te voorzien van opmerkingen. Notitieboeken kunnen gedeeld worden met de docent of met medestudenten.
Tips en trucs
  • Sinds Evernote in 2016 het synchroniseren van de gratis versie beperkt tot twee apparaten is OneNote van Microsoft Office een goed alternatief. Hiervoor is een importeertool beschikbaar. Lees eerst deze tips alvorens over te stappen van Evernote naar OneNote.
  • Als het alleen gaat om het verzamelen en organiseren (‘content cureren’) van openbare internetbronnen zijn Pinterest, Delicious en Scoop.it alternatieven.
Meer informatie
Meet the Zuyd Expert

Heb je vragen? Gebruik de reactieruimte onder dit blogitem. Iedereen kan natuurlijk op elke vraag reageren, maar je ontvangt zeker ook een reactie van de Zuyd Experts:

Geef een reactie

Your email will not be published. Name and Email fields are required.