OneNote

OneNote is een digitaal notitieblok. Het is een onderdeel van Office 365. Alle notities kunnen op diverse apparaten gemaakt worden, deze worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd en zijn met iedereen te delen. Zo is het ook mogelijk foto’s op te slaan, audiofragmenten op te nemen, een takenlijst te maken, webpagina’s op te slaan, documenten te voorzien van aantekeningen.

OneNote in het onderwijs – didactische toepassingen
  • In OneNote kunnen lessen in digitale notitieblokken worden georganiseerd en gedeeld. Docenten kunnen studenten persoonlijke werkruimte toekennen maar ook samenwerkingsruimte aanbieden. Vanaf elk apparaat kunnen de notitieblokken online en offline worden bekeken. Zie op de vele instructievideo’s voor docenten op de (Engelstalige) helppagina van Microsoft.

Tips en trucs
  • Evernote is een vergelijkbare tool.
  • Als het alleen gaat om het verzamelen en organiseren (‘content cureren’) van openbare internetbronnen zijn Pinterest, Delicious en Scoop.it alternatieven.
Meer informatie
Meet the Zuyd Expert

Heb je vragen? Gebruik de reactieruimte onder dit blogitem. Iedereen kan natuurlijk op elke vraag reageren, maar je ontvangt zeker ook een reactie van de Zuyd Experts:

  • Frans Roovers
  • Jannie Sangers

Geef een reactie

Your email will not be published. Name and Email fields are required.